Bojovník proti rakovine Pianeta preverí Vladimira Klička

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:10 • 2 min
Bojovník proti rakovine Pianeta preverí Vladimira Klička

BERLÍN - Svetový šampión v superťažkej hmotnostnej kategórii Vladimir Kličko bude obhajovať svoje štyri boxerské tituly organizácií IBF, IBO, WBA a WBO v sobotu v nemeckom Mannheime proti Francescovi Pianetovi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný taliansky pästiar s nemeckým bydliskom Pianeta vo svojej profesionálnej kariére ešte neprehral, na konte má 28 víťazstiev (15 k.o.) a jednu remízu. Rodákovi z Cosenzy začiatkom roku 2010 diagnostikovali rakovinu semenníkov. Krátko nato však podstúpil operačný zákrok, do ringu sa vrátil ešte v decembri toho istého roku a zdolal knokautom v prvom kole Američana Mika Middletona. Pre Pianetu bude duel s 36-ročným Kličkom ôsmym meraním síl od prekonania zákernej choroby. Vlani dosiahol pästiar s prezývkou "Talianske eso" cenné triumfy nad bývalým majstrom sveta Oliverom McCallom z USA a niekdajším vyzývateľom Francoisom Bothom z JAR. 

"Zodriem si zadok, aby som získal tie opasky. Vychádzam z presvedčenia, že nik nie je nezdolateľný," hotuje sa borec, ktorý má životné motto vytetované na vlastnom tele: "Veni, vidi, vici" (historický výrok Gaia Julia Caesara: Prišiel som, videl som, zvíťazil som). 

Na rozdiel od bývalých Ukrajincových obetí Pianeta vie, do čoho ide. S Kličkom má skúsenosť ako jeho tréningový sparingpartner. "Vie, čo ho čaká. Preto mu nechýba sebavedomie. Myslí si, že by mohol vyhrať," uvedomuje si Kličkov tréner Johnathon Banks. "Mohol by to byť dobrý zápas," dodal. 

"Mám pred Pianetom veľký rešpekt. Je mladý, má nepríjemnú ľavačku a navyše silného bojového ducha," povedal už po zverejnení mena súpera mladší z ukrajinskej bratskej dvojice Kličkovcov, ktorý sa bude v Mannheime pokúšať o svoje 60. víťazstvo v 63. dueli na profesionálnej úrovni. "Pianeta urobí všetko pre to, aby splnil svoje ciele. Dostal som varovanie, so svojím tímom sa budem pripravovať veľmi svedomito," vyhlásil Vladimir Kličko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies