Bojovníčka so zločinom Mišíková odchádza z prokuratúry

NETKY.SK • 14 Október 2013, 13:50 • 2 min
Bojovníčka so zločinom Mišíková odchádza z prokuratúry

BRATISLAVA - Prokuratúru na prelome rokov opustí známa bojovníčka so zločincami a podsvetím Eva Mišíková.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je zástupkyňou riaditeľa odboru osobitného určenia. Funkcie prokurátora sa však k 1. januáru 2014 vzdala. "V súčasnosti nebude dôvody komentovať," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Mišíková je známa napríklad z káuz údajného bosa slovenského podsvetia Mikuláša Černáka, ako aj z prípadu Karola M., ktorý sa v súčasnosti zdržiava v Belize. Podieľa sa aj na dozorovaní káuz Kyselinári a Bytová mafia. Pracovala aj na prípade policajného gangu, ktorého zločinecká činnosť vyvrcholila vraždou podnikateľa Jána Kubašiaka v Polomke. Mišíková od novembra 2009 pôsobí na odbore osobitného určenia. V novembri 2010 neúspešne kandidovala na post generálneho prokurátora. 

Od príchodu Jaromíra Čižnára do čela prokuratúry, kam ho prezident vymenoval 17. júla, sa udialo viacero personálnych zmien. Svoje posty najprv ponúkli a funkcií sa vzdali bývalý prvý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý a niekdajší generálny prokurátor a neskôr námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Dobroslav Trnka. Do funkcie prvého námestníka, ktorý má na starosti civilný úsek, potom Čižnár vymenoval svojho bývalého spolupracovníka z krajskej prokuratúry Reného Vaneka a za námestníka generálneho prokurátora pre trestný úsek dovtedajšieho riaditeľa odboru osobitného určenia Petra Šufliarskeho. Obaja prešli výberovými konaniami, v ktorých boli jedinými uchádzačmi. Stolička šéfa odboru osobitného určenia, ktorý je domovským pracoviskom Mišíkovej, zatiaľ zostáva prázdna. Dočasne ho vedie Jozef Kandera, ktorý do radov prokuratúry v minulosti prišiel z najvyššieho súdu. Zmena sa udiala aj vo vedení trestného odboru - tomu už nešéfuje Tibor Šumichrast. Vedením odboru je dočasne poverená Ľubica Chlpíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies