Bojovníci z Talibanu zaútočili na dom afganského poslanca, zabili osem ľudí

NETKY.SK • 22 December 2016, 08:40 • 2 min
Bojovníci z Talibanu zaútočili na dom afganského poslanca, zabili osem ľudí

KÁBUL - Neznámi ozbrojenci zaútočili na dom afganského poslanca v hlavnom meste Kábul a zabili osem ľudí. Zákonodarca vyviazol zo zraneniami, ktoré utrpel počas úteku po tom, ako skočil zo strechy svojho domu.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za tento útok sa prihlásilo afganské fundamentalistické hnutie Taliban. O niekoľko hodín trvajúcom incidente, ktorý sa stal v stredu neskoro večer, informovala dnes afganská polícia. Taliban vyhlásil, že zaútočil na schôdzku armádnych funkcionárov.

 

Policajt Sádik Murádí uviedol, že ozbrojenci zaútočili na dom poslanca Míra Valího, člena zákonodarného zboru za nepokojnú provinciu Helmand v južnom Afganistane.

 

Boj militantov s poslancovou ochrankou niekoľko hodín. Útok napokon neprežilo osem osôb vrátane Valího rodinných príslušníkov, priateľov a členov ochranky.

 

Afganský prezident Ašraf Ghaní tento útok, pri ktorom sa podarilo zabiť troch ozbrojencov, odsúdil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies