Bojovníci Talibanu zabili štyroch policajtov

NETKY.SK • 8 August 2014, 11:30 • 2 min
Bojovníci Talibanu zabili štyroch policajtov

AFGANISTAN - Štyria policajti zahynuli v noci na dnes pri útoku bojovníkov Talibanu na policajné kontrolné stanovište v južnej provincii Helmand.

slovakia

left justify in out

Námestník miestneho guvernéra Muhammad Rasúl povedal, že k útoku došlo v okrese Sangín. Bojovníci Talibanu stanovište dobyli. Vládne vojenské sily sa ho pokúšajú získať späť. Na mieste prebiehajú strety medzi afganskou políciou a Talibanom.

      

K útoku došlo v čase, keď je americký minister zahraničných vecí John Kerry v Kábule. Cieľom jeho návštevy sú rozhovory zamerané na zabránenie prepadu Afganistanu do politického chaosu po kontroverzných voľbách.
      

Kerry pricestoval do Afganistanu vo štvrtok. Chce presvedčiť dvoch prezidentských kandidátov, aby prijali výsledky prebiehajúceho auditu hlasovacích lístkov a do septembra vytvorili vládu národnej jednoty, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona