Bojovníci Islamského štátu zrejme uniesli desiatky pracovníkov cementárne

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 13:55 • 2 min
Bojovníci Islamského štátu zrejme uniesli desiatky pracovníkov cementárne

BEJRÚT - Desiatky robotníkov sú nezvestné po útoku milícií takzvaného Islamského štátu (IS) na cementáreň neďaleko sýrskej metropoly Damask. Informovalo o tom dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktoré dlhodobo monitoruje konflikt v Sýrii.

slovakia

left justify in out

"Existujú informácie, že robotníkov uniesol Islamský štát a odviedol ich na neznáme miesto," povedal pre agentúru DPA šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán. K útoku na cementáreň v meste Dumajr, ležiacom zhruba 40 kilometrov severovýchodne od Damasku, došlo v utorok. S desiatkami zamestnancov podniku sa odvtedy nepodarilo nadviazať žiaden kontakt.


Podľa vyjadrenia jedného z manažérov cementárne je nezvestných až okolo 250 ľudí. Zdroje z prostredia sýrskych povstalcov tvrdia, že unesených je menej než 200, uviedla stanica BBC.
Sýrske úrady v Damasku sa zatiaľ k údajnému únosu robotníkov nevyjadrili.


Robotníci boli podľa BBC unesení z nocľahárne na predmestí Dumajru, v okolí ktorého v ostatných dňoch prebiehali ťažké boje medzi sýrskymi vládnymi silami a bojovníkmi Islamského štátu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona