Bojovníci Islamského štátu zastrelili v Gíze policajta a branca

NETKY.SK • 9 Január 2016, 15:49 • 2 min
Bojovníci Islamského štátu zastrelili v Gíze policajta a branca

KÁHIRA - Egyptského policajného plukovníka a branca zastrelili dnes ozbrojení muži v aute, na ktoré zaútočili v egyptskej Gíze neďaleko Káhiry.

slovakia

left justify in out

K útoku sa prihlásil Islamský štát, informovala egyptská tlačová agentúra MENA.

 

"Ihneď po incidente bolo v oblasti Muníb rozmiestnených niekoľko prenosných a niekoľko fixných kontrolných stanovíšť, aby sme útočníkov dostihli a zadržali," citovali agentúra Reuters egyptský bezpečnostný zdroj.

 

K zodpovednosti za útok sa prihlásil Islamský štát.

 

Egypt bojuje s vlnou islamského militantizmu namierenou proti bezpečnostným silám, ktorá sa začala v odľahlých oblastiach Sinajského polostrova. Čoraz viac sa však približuje k hlavnému mestu a zameriava sa aj na ciele ako sú turistické strediská pri Červenom mori, ktoré boli predtým považované za bezpečné.

 

V piatok dvaja ozbrojení útočníci zaútočili v egyptskom červenomorskom letovisku Hurghada a zranili tam troch zahraničných turistov. Egyptské ministerstvo vnútra uviedlo, že jeden z útočníkov bol študent z Gízy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona