Bojovníci Islamského štátu zabili v Sýrii najmenej 14 tureckých vojakov

NETKY.SK • 22 December 2016, 07:03 • 2 min
Bojovníci Islamského štátu zabili v Sýrii najmenej 14 tureckých vojakov

ANKARA - Najmenej 14 tureckých vojakov zahynulo a 33 utrpelo v stredu zranenia počas prudkých bojov s ozbrojencami takzvaného Islamského štátu (IS) v severosýrskom meste al-Báb. Informovali o tom turecké médiá a armáda.

slovakia

left justify in out

Podľa tureckej štátnej televízie desiati vojaci prišli o život pri troch rôznych samovražedných útokoch. Zvyšní štyria boli zabití počas bojov o mesto al-Báb, ktoré ovládajú extrémisti z IS.

 

Tureckí vojaci a ich spojenci z radov sýrskej opozície sa usilujú z al-Bábu vytlačiť islamistov, ktorí im kladú tuhý odpor. Postup útočiacich vojsk sa usilujú zastaviť aj s pomocou samovražedných atentátnikov a improvizovaných výbušných zariadení.

 

Podľa tureckej armády padlo v al-Bábe aj minimálne 138 džihádistov.

 

Od začiatku tureckej pozemnej operácie v severnej Sýrii, ktorá prebieha v sýrskom pohraničí od augusta tohto roku, Ankara stratila už 35 vojakov. Cieľom operácie s označením Štít Eufratu je zatlačenie džihádistov a kurdských milícií ďalej od turecko-sýrskej hranice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies