Bojovníci Islamského štátu obsadili ropné pole v strednej Sýrii

NETKY.SK • 7 September 2015, 16:28 • 2 min
Bojovníci Islamského štátu obsadili ropné pole v strednej Sýrii

AMMÁN - Bojovníci Islamského štátu (IS) prevzali kontrolu nad ropným polom v rozľahlej púštnej oblasti v strednej Sýrii, kde sa vládne ozbrojené zložky momentálne snažia vybojovať späť územia obsadené týmito militantmi. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Islamisti dobyli ropné pole Džazal v nedeľu neskoro večer po prudkých stretoch s vládnymi silami. Extrémisti podľa informácií agentúry AP najskôr zaútočili na armádne stanovištia v okolí poľa a následne postúpili dovnútra.
Riaditeľ SOHR so sídlom v Londýne dnes povedal, že všetci technickí pracovníci z Džazalu utiekli do neďalekého vládou kontrolovaného poľa na ťažbu zemného plynu Šáir.


Džazal, ropné pole stredných rozmerov, je podľa SOHR situované severozápadne od starobylého mesta Palmýra v provincii Homs v strednej Sýrii, ktoré momentálne úplne ovládajú jednotky IS. Bojovníci IS okrem ďalších území už obsadili takmer väčšinu ropných polí v Sýrii ležiacich prevažne vo východných regiónoch susediacich s Irakom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona