Bojovníci IS postúpili k základni, odkiaľ mal smerovať útok na Ramádí

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 15:51 • 2 min
Bojovníci IS postúpili k základni, odkiaľ mal smerovať útok na Ramádí

BAGDAD - Militanti extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) postúpili východne z irackého mesta Ramádí smerom k vojenskej základni, kde sa zhromažďovali šiitské polovojenské jednotky pripravujúce sa na protiofenzívu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov a vojenského predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Vojenská základňa Habaníja leží asi 30 kilometrov východne od Ramádí pozdĺž cesty do irackého hlavného mesta Bagdad.
     

Polovojenské oddiely šiitských moslimov v Iraku sa pritom len dnes zaviazali, že vyženú islamistických extrémistov z Ramádí, ktorého sa IS zmocnil v nedeľu po ťažkých bojoch s irackými vládnymi silami. 
     

Presvedčenie, že Ramádí bude "oslobodené" od IS - tak ako pred časom aj mesto Tikrít - vyjadril dnes Alí Akbar Velájatí, bývalý iránsky minister zahraničných vecí a súčasný poradca iránskeho najvyššieho duchovného vodcu, ajatolláha Alího Chameneího
     

Hovorca šiitských milícií bojujúcich po boku vládnych síl v rozhovore pre agentúru AP uviedol, že tieto polovojenské jednotky v spolupráci s vládnymi bezpečnostnými silami pracujú na pláne útoku na Ramádí. Cieľom je "eliminovať barbarského nepriateľa", spresnil hovorca. Dodal, že milície chcú dosiahnuť "tento triumf a neuspokoja sa s ničím menším". Plány pripravovanej operácie bližšie nešpecifikoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies