Bojovníci Hizballáhu údajne zabili popredného člena Islamského štátu

NETKY.SK • 19 August 2014, 18:23 • 2 min
Bojovníci Hizballáhu údajne zabili popredného člena Islamského štátu

BEJRÚT - Bojovníci libanonského hnutia Hizballáh zabili dnes v Sýrii vysokopostaveného člena organizácie Islamský štát (IS), známeho pod menom abú Abdulláh Irákí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.
     

Podľa SOHR Irákí pôsobil v Sýrii ako jeden z hlavných expertov IS na výbušniny. Zahynul pri výbuchu nástražného systému umiestneného v aute v oblasti Kalamún, ležiacej na hraniciach s Libanonom. Pri útoku a následnej prestrelke s bojovníkmi Hizballáhu prišli o život aj ďalší traja militanti IS. 
     

Televízia al-Manár, ktorá patrí hnutiu Hizballáh, síce Irákího smrť potvrdila, ale uviedla, že zomrel pri operácii sýrskych ozbrojených síl v Kalamúne. Irákí mal údajne na starosti montovanie výbušných systémov do áut a prípravu samovražedných atentátnikov, ktorých vysielal do Libanonu. Hizballáh sa zvyčajne k zodpovednosti za operácie vykonané na sýrskom území nehlási.
     

Libanonské šiitské radikálne hnutie Hizballáh vysiela svojich bojovníkov do Sýrie, aby tam bojovali po boku jednotiek verných sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi proti sunnitským radikálom z Islamského štátu a ďalším povstaleckým skupinám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies