Bojovníci Boko Haram uniesli ďalších osem dievčat

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 15:39 • 2 min
Bojovníci Boko Haram uniesli ďalších osem dievčat

KANO - Militantné islamistické hnutie Boko Haram unieslo dnes ráno v severnej Nigérii ďalších osem študentiek. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestny internetový denník Sahara Reporters.

slovakia

left justify in out

Povstalci z Boko Haram - ich názov znamená "Západné vzdelanie je hriešne" - uniesli dievčatá z dediny Waranbe v nigérijskom štáte Borno. Údajne stále ovládajú cesty vedúce do dediny.
     

K únosu došlo tri týždne po tom, ako bojovníci Boko Haram uniesli viac ako 200 študentiek internátnej strednej školy na severovýchode krajiny, pri hraniciach s Kamerunom.
     

Extrémistická skupina tiež podľa správy afrického denníka zaútočila na viaceré policajné a vojenské stanovištia v štáte Borno.
     

Počas rovnakej noci zaútočili islamisti aj na súkromnú školu neďaleko hlavného mesta Abuja, kde minulý týždeň zahynulo 12 ľudí pri dvoch bombových výbuchoch.

 

Vodca Boko Haram hovorí na videu o skupine unesených dievčat

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies