Bojovníci al-Káidy prepadli väznicu v Jemene a oslobodili 300 trestancov

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 12:33 • 2 min
Bojovníci al-Káidy prepadli väznicu v Jemene a oslobodili 300 trestancov

SANÁ - Príslušníci jemenskej odnože teroristickej organizácie al-Káida vtrhli dnes do priestorov väznice v meste al-Mukallá na juhovýchode Jemenu a oslobodili približne 300 trestancov. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaného bezpečnostného predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Útok na väzenské zariadenie v centre mesta bol podľa DPA očividne súčasťou synchronizovaných ozbrojených útokov al-Káidy na viacero štátnych inštitúcii v dôležitom prístavnom meste al-Mukallá.

"Ozbrojené živly z al-Káidy momentálne obliehajú al-Mukallu zo všetkých strán. Bojujú s nimi vládne jednotky," povedal nemenovaný predstaviteľ. "Mesto obliehajú, aby zabránili akémukoľvek prísunu armádnych posíl," dodal.

 

Väčšinu z oslobodených väzňov tvoria príslušníci al-Káidy, ktorá je aktívna v tejto najchudobnejšej krajine arabského sveta.

 

V Jemene sa aktuálne koná letecká ofenzíva viac ako desaťčlennej koalície arabských krajín. Vzdušné sily pod velením Saudskej Arábie bombardujú ciele šiitského povstaleckého hnutia húsíov, ktoré zvrhlo tamojšieho prezidenta a obsadilo hlavné administratívne celky Jemenu.

 

Boje o moc využíva jemenská odnož al-Káidy, ktorá medzičasom zosilnila svoje útoky na jemenské vládne sily i na šiitských povstalcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies