Bojové operácie v DĽR sa prakticky skončili, tvrdia separatisti

NETKY.SK • 20 Február 2015, 09:31 • 2 min
Bojové operácie v DĽR sa prakticky skončili, tvrdia separatisti

MOSKVA - Bojové operácie v samozvanej Doneckej ľudovej republike (DĽR) sú prakticky ukončené. Uviedol to včera na brífingu hovorca tamojšieho ministerstva obrany Eduard Basurin, ktorého citovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Celkovo sa situácia pozdĺž kontaktnej línie postupne stabilizuje. Jednotky ozbrojených síl DĽR striktne dodržiavajú prímerie a nenechávajú sa zaskočiť občasnými provokáciami ukrajinských vojakov," povedal Basurin.

 

Podľa jeho slov milície oslobodili všetky obce v okolí mesta Debaľceve a pokračujú v blokovaní izolovaných "podvratných" skupín protivníka, zotrvávajúcich na okraji mesta.

 

Basurin zároveň potvrdil, že domobrana DĽR bude aj v piatok pokračovať v jednostrannom odsune ťažkého delostrelectva. Hovorca tiež pripomenul, že milície už tento arzenál odviezli z okresov Telman, Jelenovka a Jassinovataja.

 

Jednotky doneckej domobrany odsunuli z daných lokalít osem obrnených samohybných húfnic 2S1 Gvozdika, šesť húfnic D-30 a rovnaký počet raketometov BM-21 Grad, spresnil Basurin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies