Bojové majstrovstvá v spodnej bielizni čelia kritike kvôli promo VIDEU

NETKY.SK • 8 Január 2016, 19:16 • 2 min
Bojové majstrovstvá v spodnej bielizni čelia kritike kvôli promo VIDEU

LAS VEGAS – Popredná dámska športová skupina kritizovala Lingerie Fighting Championship (Bojové majstrovstvá v spodnej bielizni) kvôli ich doteraz najväčšej pripravovanej akcii.

slovakia

left justify in out

Lingerie Fighting Championshhip (LFC) je založená približne na rovnakom princípe ako UFC, avšak s tým rozdielom, že v klietke proti sebe bojujú sporo odeté dámy. Tento šport sa v krátkej dobe stal senzáciou na sociálnych sieťach.

Po zverejnení ich najnovšieho promo videa k podujatiu Jekyll & Hyde Showdown sa na nich spustila vlna kritiky zo strany Ženskej športovej charity.

 



"Čo má so športom spoločné to, že ženy musia byť sexualizované, aby mohli súťažiť?" povedala hovorkyňa tejto organizácie Nicola Miller pre Metro.co.uk. "Tieto ženy musia byť atraktívne a bojovať v spodnej bielizni, aby sa tento šport mohol objaviť na televíznych obrazovkách. Najsmutnejšie na tom je, že to organizátori nazývajú športom. Popisujú ho ako bojové umenie, ale sexualizovanie týchto žien v kontaktnom športe je hanlivé a sexistické."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies