Bojové lietadlo maďarských ozbrojených síl núdzovo pristálo v Košiciach

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 07:57 • 2 min
Bojové lietadlo maďarských ozbrojených síl núdzovo pristálo v Košiciach

KOŠICE - Bojové lietadlo JAS-39 Gripen maďarských ozbrojených síl smerujúce zo Švédska do Maďarska dnes núdzovo pristálo v Košiciach, informovalo internetové vydanie denníka Magyar Nemzet.

slovakia

left justify in out

Letka šiestich gripenov sa vracala z cvičenia ostrej streľby zo severošvédskeho letiska Vidsel. Jedna zo stíhačiek pre poruchu nemohla využiť celú zásobu pohonných látok, preto sa pilot rozhodol v súlade s bezpečnostnými predpismi núdzovo pristáť na najbližšom letisku, ktorým boli Košice.

 

Letku smerujúcu na základňu v Kecskeméte sprevádzalo zo Švédska vojenské dopravné lietadlo An-26, ktoré podľa informácií denníka Magyar Nemzet tiež pristálo v Košiciach, aby sa mechanici na jeho palube pokúsili odstrániť poruchu.

 

Podľa Magyar Nemzetu švédska stíhačka gripen vo farbách maďarskej armády po poruche motora pristávala zatiaľ iba raz - v Kecskeméte v roku 2011. Dnešný prípad núdzového pristátia v zahraničí bol prvým.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies