Bojové lietadlá zaútočili na ropný tanker neďaleko prístavu Syrta v Líbyi

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 08:51 • 2 min
Bojové lietadlá zaútočili na ropný tanker neďaleko prístavu Syrta v Líbyi

TRIPOLIS - Vojenské lietadlá líbyjskej medzinárodne uznanej vlády zaútočili dnes na ropný tanker neďaleko prístavu Syrta, ktorý údajne viezol bojovníkov a zbrane. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa legálnej vlády so sídlom v Tobruku loď plávajúca bez vlajky ignorovala varovania vyslané pred útokom. Pri nálete utrpeli zranenia dvaja ľudia a tanker začal horieť. Líbyjský dôstojník, napojený na konkurenčnú vládu so sídlom v Tripolise, loď viezla palivo určené pre elektráreň v Syrte. Malo sa na nej nachádzať 25.000 ton vykurovacieho oleja.

 

Mesto Syrta je pod kontrolou militantov, ktorí sa hlásia k extrémistickej organizácií Islamský štát (IS). Elektráreň v blízkosti mesta však ovládajú milície spriaznené s tripoliskou vládou.

 

OSN sa v súčasnosti snaží sprostredkovať rozhovory medzi samozvanou, milíciami podporovanou vládou v Tripolise a medzinárodne uznávaným kabinetom, ktorý sa vlani po vyhnaní z hlavného mesta uchýlil do Tobruku na východe Líbye.

 

Ozbrojený konflikt oboch táborov a z neho vyplývajúci politický a bezpečnostný chaos v Líbyi využívajú na rozširovanie svojich pozícií islamskí extrémisti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies