Bojnická zoo začala chovať nový druh - kenguru svižnú

NETKY.SK • 16 November 2016, 12:53 • 2 min
Bojnická zoo začala chovať nový druh - kenguru svižnú

BOJNICE - Do bojnickej zoologickej záhrady pribudol nový druh - kengura svižná. Ročného samca priviezli z nemeckej Zoo Magdeburg, informovala dnes hovorkyňa Zoo Bojnice Simona Kubičková.

slovakia

left justify in out

Kengura svižná pochádza zo severných oblastí Austrálie a vyskytuje sa aj na ostrove Papua Nová Guinea. "V dospelosti dosahuje dĺžka jej tela od 60 do 85 centimetrov. V európskych zoo patrí medzi mimoriadne vzácnych chovancov, aktuálne ju chovajú iba štyri záhrady," uviedla Kubičková s tým, že návštevníci môžu ročného samca vidieť vo výbehu, ktorý sa nachádza medzi výbehmi ostatných kengúr. "Na jar pribudnú k ročnému samcovi dve samice z Mníchova," avizovala.

 

Kengura svižná je tretím druhom kengúr, ktorý v Zoo Bojnice chovajú. "Návštevníci môžu vidieť ešte kenguru červenú, ktorá je označovaná za najväčšiu spomedzi tohto druhu, a kenguru parma, ktorá je, naopak, najmenšia," dodala Kubičková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies