Bojnice budú mať nový wellness hotel za 45 miliónov eur

NETKY.SK • 22 August 2017, 10:12 • 2 min
Bojnice budú mať nový wellness hotel za 45 miliónov eur

BOJNICE - Ponuka ubytovacích a rekreačných zariadení v Bojniciach by sa mala rozšíriť o rehabilitačný wellness hotel v blízkosti kúpaliska.

slovakia

left justify in out

Zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť na posúdenie vplyvov na životné prostredie vyplýva, že rehabilitačný wellness hotel bude poskytovať 340 lôžok, rehabilitačné a stravovacie služby, ako i 116 parkovacích miest v podzemnom parkovisku. Stáť bude na pozemkoch kúpeľov o rozlohe asi 14-tisíc štvorcových metrov, a to vrátane infraštruktúry, v ochrannom pásme prvého stupňa prírodných liečivých zdrojov.

 

Hotel bude pozostávať z dvoch vzájomne prepojených častí. V jednej s dvoma nadzemnými a jedným podzemným podlažím bude wellness a v druhej s piatimi nadzemnými podlažiami hotel. Vo wellnesse chcú kúpele postaviť desať bazénov, z toho má byť päť vonkajších, ich zámer počíta i s výstavbou saunového sveta, stravovacej časti, obchodov, fitnes a podzemného parkoviska.

 

Výstavbu hotela odôvodnili efektívnym využitím geotermálnych vôd, úpravou plôch pred ním či rozšírením služieb. Negatívom je výrub stromov na plochách, kde má hotel stáť.

 

S výstavbou plánuje investor začať v marci budúceho roka a dokončiť ju o dva roky na to. Nové zariadenie má priniesť asi 50 pracovných miest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies