Bojnice budú mať koncepciu cestovného ruchu na najbližších desať rokov

NETKY.SK • 25 Február 2016, 12:58 • 2 min
Bojnice budú mať koncepciu cestovného ruchu na najbližších desať rokov

BOJNICE- Smerovanie Bojníc ako turistického centra hornej Nitry v oblasti cestovného ruchu na najbližších desať rokov by mala určiť Koncepcia rozvoja cestovného ruchu mesta.

slovakia

left justify in out

Vypracovať by ju mala odborná skupina, a to na odporúčanie Komisie kultúry a cestovného ruchu pri Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Bojniciach. Jej realizáciu odsúhlasili v stredu (24.2.) bojnickí mestskí poslanci na svojom rokovaní.

 

K vypracovaniu koncepcie rozvoja cestovného ruchu v Bojniciach na roky 2017 až 2027 pristúpi samospráva mesta na základe požiadaviek obyvateľov, ako i právnych subjektov, ktoré pôsobia na území mesta, informoval prednosta mestského úradu Daniel Palacka.

 

"Bude to určitá vízia, vizionársky materiál a my tam vlastne budeme deklarovať, o čom by tu cestovný ruch minimálne najbližších desať rokov mal byť, čiže kam sa chceme posúvať, čo tu má byť, ako sa chovať k tým turistom, čo pre nich vytvoriť, aby to mesto chceli objavovať, alebo chceli prísť k nám nielen raz, ale opakovane," priblížil člen Komisie kultúry Emil Medera.

 

Doplnil, že jedným z cieľov koncepcie je práve jednodňových turistov meniť na dvoj-, trojdňových. "My máme dnes mnoho jednodňových návštevníkov v meste, ale oni sa v podstate pohybujú po jednej ulici, od kúpaliska Čajka po zoologickú záhradu. Sto, dvesto metrov dole do mesta nezišli, lebo v podstate za ten jeden deň dosť aktivít mali na jednej ulici. Ale tým pádom to nie je mestský turizmus, ale turizmus jednej ulice," zdôraznil.

 

Koncepciu by mala pracovná skupina, ktorá na nej bude spolupracovať aj s miestnymi podnikateľmi a inštitúciami, ako sú Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice či zoologická záhrada, vytvoriť do jesene tohto roka, pričom ju následne predloží na schválenie mestským poslancom. "Od toho by sa mal potom aj odvíjať rozpočet mesta na ďalší rok, čiže nejaké výstupy z koncepcie by mali zachytiť aj rozpočet mesta, čo by sa malo konkrétne v roku 2017 realizovať," spresnil Medera. Materiál by mala skupina v priebehu rokov v súvislosti s vývojom mesta v tejto oblasti aj aktualizovať. Pracovná skupina ho vypracuje bez nároku na honorár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies