Bojkot krajín pred šampionátom v Rusku

NETKY.SK • 13 December 2016, 12:02 • 2 min
Bojkot krajín pred šampionátom v Rusku

SOUL - Kórejská republika je ďalšou krajinou, ktorá sa rozhodla bojkotovať budúcoročné majstrovstvá sveta v skeletone v ruskom Soči.Vedenie Kórejskej bobovej a skeletonovej federácie (KBSF) sa tak rozhodlo po tom, čo na povrch vyplávali ďalšie podrobnosti o systematickom dopingu v Rusku. KBSF uviedla, že zatiaľ nepadlo rozhodnutie o prípadnej účasti bobistov na šampionáte.

slovakia

left justify in out

Pred niekoľkými dňami ueobili rovnaké rozhodnutie bojkotovať MS aj Lotyši, pridať sa k ním môžu aj ďalšie európske krajiny či USA. Informovala o tom agentúra Yonhap. "Čo je veľa, to je veľa. V prípade Rusov sa nedá hovoriť o čistote športu a férovom boji. Preto sme sa rozhodli, že do Soči nepôjdeme," uvádza sa v stanovisku federácie, ktorá týmto krokom reagovala na nové dopingové obvinenia ruských športovcov. Podľa správy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) ich bolo až tisíc, ktorí v rokoch 2011 až 2015 siahli po zakázaných prostriedkoch.

 

MS v skeletone tak prídu o účasť hviezdneho Martinsa Dukursa, ktorý je štvornásobný majster sveta a sedemnásobný kontinentálny šampión.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies