Bojkot Egypťanov má politické pozadie

NETKY.SK • 12 November 2014, 10:13 • 2 min
Bojkot Egypťanov má politické pozadie

KÁHIRA - Egypťania sa rozhodli bojkotovať majstrovstvá sveta v plávaní v krátkom bazéne, ktoré sa uskutočnia 3.- 7. decembra v Katare.

slovakia

left justify in out

Uviedol to šéf Egyptského plaveckého zväzu Yasser Idriss a priznal, že rozhodnutie má politické pozadie. Ide o reakciu na postoj Kataru k egyptskej revolúcii z 30. júna 2013. Informoval o tom server sportal.de. Podľa Idrissa sú Egypťania pripravení znášať akékoľvek sankcie od Medzinárodnej plaveckej federácie.

 

Katar počas egyptskej krízy v lete 2013 otvorene podporoval neskôr zvrhnutého prezidenta Mohameda Mursiho a tiež islamistickú skupinu Moslimské bratstvo. Už skôr zrušili svoju účasť na plaveckom svetovom šampionáte aj Spojené arabské emiráty a Bahrajn. Dôvodom je údajná podpora islamských extrémistov zo strany Kataru v regióne Blízkeho východu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona