Bojí sa o svoj život?! Exminister Malatinský požiadal o ochranku, dostal ju

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 10:57 • 2 min
Bojí sa o svoj život?! Exminister Malatinský požiadal o ochranku, dostal ju

BRATISLAVA – Exminister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorý začiatkom júla odišiel z funkcie, má naďalej policajnú ochranu. Ako povedal dnes pre agentúru SITA šéf komunikačného odboru ministerstva vnútra Ivan Netík, Malatinský požiadal o ochranku ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

slovakia

left justify in out

Ten mu ju pridelil na 90 dní. Netík však odmietol špecifikovať dôvody, pre ktoré Malatinský ochranku dostal. To znamená, že Malatinský má k dispozícii šoféra so služobným autom. Spolu s Malatinským skončil vo funkcii aj minister školstva Dušan Čaplovič. Ten však o ochranku nepožiadal.

 

Bývalí ministri od vymenovania nových členov vlády nemajú nárok na ochranu z Úradu pre ochranu ústavných činiteľov, okrem bývalého predsedu parlamentu, predsedu vlády a ministra vnútra. Tieto tri osoby majú nárok na ochranu ešte 90 dní po skončení výkonu funkcie. O prípadnom ďalšom predĺžení ochrany o 90 dní rozhoduje predseda vlády. 

 

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR zaisťuje osobnú bezpečnosť prezidenta, predsedu parlamentu, predsedu vlády, predsedu Ústavného súdu SR, ministra vnútra a ďalším osobám určeným vládou SR - ministrovi obrany, ministrovi spravodlivosti, ako aj sudcom Špecializovaného trestného súdu a prokurátorom Špeciálnej prokuratúry. Pre členov vlády zabezpečuje aj dopravu, ministri tak majú k dispozícii služobné auto s policajtom, ktorý ho riadi. 

 

Úrad okrem toho poskytuje ochranu osobám, ktorým podľa medzinárodných zmlúv náleží počas ich pobytu na Slovensku. Podľa vývoja bezpečnostnej situácie môže minister vnútra SR prideliť osobnú ochranu dočasne aj iným ústavným činiteľom, predstaviteľom politických strán a hnutí a významným cirkevným hodnostárom. 

 

Prezident Andrej Kiska prijal demisie ministra hospodárstva Tomáša Malatinského a šéfa rezortu školstva Dušana Čaploviča 3. júla. Obaja vo funkciách skončili po dohode s premiérom Robertom Ficom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies