Boje v pásme Gazy pokračujú: Zomrelo 13 izraelských vojakov a 87 civilistov!

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 06:29 • 2 min
Boje v pásme Gazy pokračujú: Zomrelo 13 izraelských vojakov a 87 civilistov!

JERUZALEM - Trinásť izraelských vojakov z elitnej brigády Golani zahynulo počas včerajšieho dňa operácie proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas v pásme Gazy. Izraelská armáda to oznámila na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

Od začiatku izraelskej ofenzívy pred 13 dňami tak prišlo o život 18 vojakov židovského štátu a dvaja civilisti. Zároveň ide o najväčší počet padlých za jeden deň od izraelského ťaženia proti Hizballáhu v Libanone v roku 2006.
      

Agentúra Reuters s odvolaním sa na armádne zdroje uviedla, že sedem z 13 vojakov bolo v obrnenom transportéri, ktorý zasiahla protitanková paľbou. Zvyšní zomreli vo vnútri domov, ktoré obsadili. Najmenej dvaja mŕtvi vojaci mali dvojité izraelsko-americké občianstvo, napísala stránka BuzzFeed.
      

Podľa BBC si ofenzíva v pásme Gazy vyžiadala dnes najmenej 87 civilných obetí - 67 na jednom mieste. Palestínske zdravotnícke zdroje tvrdia, že o život prišlo celkovo viac ako 425 Palestínčanov a vyše 3000 utrpelo zranenia. Izraelský denník Haarec dnes informoval, že armáda odhalila cez víkend na území pásma Gazy najmenej 40 tunelov a zatkla 13 ozbrojencov Hamasu. Úlohou vojakov je zabezpečiť, aby tunely nemohli byť uvedené v blízkej budúcnosti opäť do prevádzky.
      

Diplomatické úsilie o sprostredkovanie prímeria zatiaľ neprinieslo prielom. Objavili sa však náznaky, že egyptský návrh, ktorý Hamas pôvodne zamietol, je späť na stole, pretože získal širokú medzinárodnú podporu vrátane Ligy arabských štátov, napísal Haarec.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies