Boje v Jemene si napriek prímeriu vyžiadali ďalších najmenej 48 mŕtvych

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 18:57 • 2 min
Boje v Jemene si napriek prímeriu vyžiadali ďalších najmenej 48 mŕtvych

SANÁ - Najmenej 48 mŕtvych si za uplynulý deň vyžiadali boje na viacerých frontoch v Jemene. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Pri ozbrojených zrážkach medzi povstalcami a vládnymi silami v okolí obliehaného mesta Taizz, v provinciách Šabwa, Džauf a Márib okrem toho utrpelo zranenia celkovo 65 osôb.

 

Jemen sužuje občiansky konflikt medzi šiitskými povstalcami známymi ako húsíovia a silami medzinárodne uznávanej vlády, ktorú podporuje aj vojenská koalícia pod velením Saudskej Arábie. Chaos v krajine využili na posilnenie svojho postavenia aj extrémistické frakcie ako al-Káida či samozvaný Islamský štát (IS).

 

Humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF) v utorok uviedla, že napriek prímeriu v Jemene sú civilisti v meste Taizz naďalej ťažko sužovaní násilím. Konflikt v Jemene, v ktorom Rijádom vedená koalícia bojuje proti šiitským povstalcom podporovaným Iránom, si od marca 2015 vyžiadal takmer 9000 životov a spôsobil v krajine rozsiahlu humanitárnu krízu. Obe bojujúce strany sa opakovane obviňujú z porušovania krehkého prímeria, ktoré začalo platiť 10. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies