Boje v Jemene pokračujú, o život prichádzajú aj civilisti

NETKY.SK • 20 September 2014, 13:31 • 2 min
Boje v Jemene pokračujú, o život prichádzajú aj civilisti

SANÁ - Štyria civilisti boli dnes v tretí deň bojov medzi šiitskými vzbúrencami a sunnitskými polovojenskými oddielmi zabití v jemenskom hlavnom meste Saná. Informovala o tom agentúra AP na základe oznámenia oficiálnych miest i výpovedí očitých svedkov.

slovakia

left justify in out

Dnešné boje sa odohrávali medzi šiitskými povstalcami nazývanými húsíovia na jednej strane a polovojenskými oddielmi či ozbrojenými komandami napojenými na proreformnú stranu Isláh, blízku Moslimskému bratstvu, na strane druhej. 
     

Bezpečnostné a zdravotnícke zdroje hovoria aj o delostreleckých granátoch, ktoré zasiahli civilné objekty a nemocnice.
     

Dejiskom bojov bola cesta na medzinárodné letisko, priestory okolo hlavnej vojenskej základne a budovy štátnej televízie zasiahnuté delostreleckou paľbou húsíov, ako aj dva študentské internátne komplexy, severne a západne od metropoly Saná.
     

Okrem obetí z radov civilistov prišli o život aj traja húsíovia a dvaja vojaci.
     

Od štvrtka, kedy sa ozbrojené nepokoje začali, zahynulo už dovedna 123 islamistických bojovníkov a 22 radových občanov, sumarizuje AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona