Boje v Iraku si vyžiadali najmenej 34 obetí

NETKY.SK • 6 Január 2014, 09:08 • 2 min
Boje v Iraku si vyžiadali najmenej 34 obetí

BAGDAD - Pri zrážkach medzi povstalcami a vojakmi utrpelo zranenia okolo 60 ľudí.

slovakia

left justify in out

Boje medzi povstalcami a armádou v irackej provincii Anbar si včera vyžiadali 34 obetí, z toho najmenej 12 civilistov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Vo včerajších bojoch v okolí mesta Ramádí, metropole provincie Anbar na prevažne sunnitmi obývanom západe Iraku, padlo podľa vládneho zdroja, ktorý si neželal byť menovaný, najmenej 22 vojakov irackej armády, 12 civilistov a neznámy počet povstalcov.

Pri zrážkach medzi povstalcami a vojakmi utrpelo zranenia okolo 60 ľudí.

Iracká armáda uskutočnila v Ramádí viaceré útoky zo vzduchu, keď bombardovala predpokladané úkryty lídrov miestnych povstalcov, najmä militantnej organizácie Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL).

ISIL, ktorá sa hlási k al-Káide, ovládla tento týždeň veľké časti provincie Anbar, okrem hlavného mesta Ramádí i dôležité mesto Fallúdža. Bojovníci ISIL odvtedy úspešne odrážali útoky vládnych síl.

ISIL je tiež jednou z najsilnejších povstaleckých skupín v susednej Sýrii, kde organizácia na územiach pod svojou kontrolou vyhlásila prísnu verziu islamského práva a jej príslušníci unášajú a zabíjajú kohokoľvek, koho považujú za kritikov takejto vlády. V sobotu sa ISIL prihlásila k zodpovednosti za samovražedný bombový útok v šiitskej štvrti libanonskej metropoly Bejrút.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies