Boje v Donbase si vyžiadali dalšie životy, zomreli aj civilisti

NETKY.SK • 6 August 2015, 13:46 • 2 min
Boje v Donbase si vyžiadali dalšie životy, zomreli aj civilisti

KYJEV - V dôsledku bojových operácií nepriateľa prišlo za posledných 24 hodín o život päť vojakov ukrajinských vládnych síl a ďalších šiesti utrpeli zranenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes v Kyjeve predstaviteľ ukrajinského prezidenta pre záležitosti spojené s protiteroristickou operáciou (ATO) Oleksandr Motuzjanik. Situácia v Donbase je podľa jeho slov naďalej zložitá. Ozbrojené zrážky medzi vládnymi silami a proruskými separatistami v najdôležitejších bodoch styčnej línie podľa Motuzjanika neutíchajú.

 

Vládne sily podľa agentúry RIA Novosti zaregistrovali za uplynulých 24 hodín 65 prípadov porušenia prímeria, ktoré bolo podpísané v polovici februára v bieloruskom Minsku. Podľa proseparatistickej agentúry DAN vládne sily za posledných 24 hodín podnikli 27 útokov na pozície proruských síl, pričom vypálili vyše 130 mínometných granátov a protitankových striel.

 

Úrady samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes informovali, že ostreľovanie mesta Horlivka vládnymi silami si vyžiadalo dve obete na životoch z radov civilistov. V samozvanej Luhanskej ľudovej republike (LĽR) za rovnaký čas zaznamenali štyri prípady porušenia prímeria.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona