Boje v Donbase neutíchajú, Porošenko kvôli nim prerušil návštevu Nemecka

NETKY.SK • 31 Január 2017, 10:05 • 2 min
Boje v Donbase neutíchajú, Porošenko kvôli nim prerušil návštevu Nemecka

KYJEV - Situácia na východe Ukrajiny, kde sa na sklonku uplynulého víkendu obnovili boje medzi ukrajinskými jednotkami a proruskými separatistami, je naďalej napätá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Za posledných 24 hodín prišli o život ďalší najmenej traja vojaci vládnej armády. Ďalších najmenej 20 vojakov utrpelo zranenia. Informovala o tom dnes tlačová služba ukrajinskej vlády.

 

Obnovenie bojov v tejto časti Donbasu si od víkendu do pondelka vyžiadalo životy najmenej siedmich vojakov ukrajinských ozbrojených síl a najmenej 14 zranených.

 

Ostreľovanie sa obnovilo v nedeľu, a to na viacerých úsekoch frontu. Situácia je stále najhoršia v meste Avdijivka severne od bašty proruských separatistov Doneck, kde počas ostreľovania vládnych pozícií zahynuli spomínaní traja vojaci.

 

Ďalších najmenej 20 ich bolo zranených. Straty na životoch a zranení sú aj v radoch civilistov. Presné počty neboli bezprostredne známe.

 

 

V súvislosti s vývojom v Avdijivke ukrajinský prezident Petro Porošenko v pondelok večer prerušil návštevu Nemecka a vracia sa do vlasti. Okrem toho nariadil ministrovi zahraničných vecí Pavlovi Klimkinovi, aby bol v kontakte s členmi Bezpečnostnej rady OSN a Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

 

Boje v Avdijivke sa odohrávajú aj v bezprostrednej blízkosti veľkej koksovne. Jej riaditeľ ešte v pondelok uviedol, že v dôsledku ostreľovania areálu sa robia prípravy na zastavenie výroby. Po tom, ako separatisti ostreľovaním poškodili infraštruktúru, sa celá Avdijivka v pondelok ocitla bez elektriny, vody a tepla, píše Ukrinform.

 

Proseparatistická tlačová agentúra DNA dnes informovala, že v dôsledku prerušenia dodávok elektrickej energie uviazlo pod zemou viac ako 200 baníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies