Boje proti Talibanu pripravili státisíce Afgancov o svoje domovy

NETKY.SK • 21 November 2017, 11:45 • 2 min
Boje proti Talibanu pripravili státisíce Afgancov o svoje domovy

KÁBUL - Už vyše 340.000 ľudí opustilo od začiatku tohto roka v Afganistane svoje domovy pre pokračujúce boje medzi radikálnym islamským hnutím Taliban a bezpečnostnými silami.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo správy Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA), zverejnenej v noci na utorok. Podľa údajov prevzatých agentúrou DPA vyhnali v období od 1. januára do 19. novembra boje z domova 343.958 Afgancov. Až 32 percent všetkých vysídlencov evidujú v severných a severovýchodných častiach Afganistanu, ktoré boli predtým považované za pomerne pokojné.

 

V prípade provincie Kundúz, ktorá je miestom prudkých bojov, zaznamenala OCHA iba za uplynulý týždeň takmer 16.000 tzv. vnútorných vysídlencov. Pravidelne zverejňovaná správa obsahuje aj podrobné opisy bojových akcií. Počas roka 2016 ušlo zo svojich domovských dedín viac než 660.000 Afgancov. Tento rok OSN očakávala najmenej 450.000 ďalších vysídlencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies