Boje pri Damasku si vyžiadali najmenej 80 mŕtvych

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 08:23 • 2 min
Boje pri Damasku si vyžiadali najmenej 80 mŕtvych

BEJRÚT - Sýrske provládne sily v nedeľu prevzali kontrolu nad mestom Džidajdat al-Fadl pri Damasku, kde si boje s protivládnymi povstalcami počas uplynulých piatich dní vyžiadali najmenej 80 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom exilová Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv, podľa ktorej tvoria veľkú časť obetí povstaleckí bojovníci, sú však medzi nimi aj tri deti a šesť žien. Riaditeľ organizácie Rámí Abd ar-Rahman v rozhovore pre tlačovú agentúru AFP vyjadril obavu, že bilancia ofenzívy je oveľa horšia, keďže získavanie údajov o usmrtených osobách je za danej situácie zložité. Aktivisti podľa neho "vyzývajú Medzinárodný výbor Červeného kríža, aby do Džidajdat al-Fadl vyslal svoju delegáciu". Organizácia taktiež ukazuje amatérske videozábery z mesta zachytávajúce telá mužov ležiace na zemi, z ktorých niektoré majú znetvorené tváre.

Džidajdat al-Fadl sa nachádza v oblasti juhozápadne od sýrskeho hlavného mesta, kde tvoria obyvateľstvo príslušníci viacerých vierovyznaní. Po vypuknutí sýrskeho konfliktu však museli mnohí z miestnych obyvateľov opustiť svoje domovy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona