Boje o sýrske mesto Kusajr si vyžiadali najmenej 40 obetí

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 09:05 • 2 min
Boje o sýrske mesto Kusajr si vyžiadali najmenej 40 obetí

DAUHA - Najmenej 40 ľudí zahynulo v sobotu v strategickom západosýrskom meste Kusajr, ktoré už sedem dní ostreľujú jednotky sýrskeho prezidenta Bašára Asada za podpory hnutia Hizballáh. Oznámila to dnes televízia al-Džazíra s odvolaním sa na správy svedkov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrení miestnych obyvateľov boli sobotňajšie boje najhoršími od začiatku občianskej vojny v Sýrii.  Na odbojné mesto údajne dopadalo v priemere až 40 delostreleckých granátov za minútu, pričom intenzívna paľba trvala viac ako šesť hodín. Útočníci údajne nasadili aj rakety zem-zem s veľkou deštrukčnou silou. Plošné ostreľovanie otvorilo cestu postupu vládnych jednotiek a bojovníkov Hizballáhu do povstalcami kontrolovaných oblastí mesta. Režim chce opätovne dobyť Kusajr, aby znova otvoril pozemný koridor medzi svojimi baštami v metropole Damasku a na pobreží Stredozemného mora. Ofenzíva poukázala na narastajúcu účasť Hizballáhu v sýrskej občianskej vojne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona