Boje o Palmýru si vyžiadali ďalšie ľudské životy

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 11:22 • 2 min
Boje o Palmýru si vyžiadali ďalšie ľudské životy

MOSKVA - Počas bojov v Sýrii prišli o život ďalší dvaja ruskí profesionálni vojaci, informovala dnes rozhlasová stanica Echo Moskvy s odvolaním sa na agentúru Reuters, ktorá uviedla, že ruské ministerstvo obrany zámerne uvádza nižšie počty ruských obetí svojej vojenskej operácie v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Rozhlasová stanica Echo Moskvy spresnila, že ruskí vojaci vo veku 41 a 46 rokov prišli o život počas bojov o sýrske mesto Palmýra. Prvý z nich zahynul v polovici marca, druhý padol ešte začiatkom februára tohto roku. Ich smrť agentúre Reuters potvrdili známi a príbuzní vojakov. Okolnosti nie sú známe - objavilo sa aj tvrdenie, že v čase smrti ani jeden z padlých už nebol príslušníkom ruskej armády.

 

Viaceré ruské médiá nedávno uviedli, že v rámci ruských jednotiek v Sýrii bojujú i zamestnanci súkromných bezpečnostných služieb, ktoré oficiálne nie sú súčasťou ruských ozbrojených síl. Ruské ministerstvo obrany tieto správy nepotvrdilo, dodalo Echo Moskvy.

 

Podľa agentúry Reuters si boje o ovládnutie Palmýry vyžiadali od konca januára do konca marca životy 21 Rusov. Ruské ministerstvo obrany však oznámilo len smrť piatich príslušníkov ozbrojených síl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies