Boje o Náhorný Karabach majú 15 mŕtvych

NETKY.SK • 2 August 2014, 16:20 • 2 min
Boje o Náhorný Karabach majú 15 mŕtvych

BAKU - Najmenej 15 mŕtvych si vyžiadalo obnovenie bojov medzi azerbajdžanskými a arménskymi jednotkami o sporné územie Náhorného Karabachu.

slovakia

left justify in out

Azerbajdžanské ministerstvo obrany informovalo, že za posledné štyri dni prišli o život 12 jeho vojaci. Rusko už vyjadrilo znepokojenie nad posledným vývojom a vyzvalo všetky strany na upokojenie situácie. "Udalosti posledných dní ukazujú vážne porušenia dohody o prímerí," uvádza vo vyhlásení ruské ministerstvo zahraničia s tým, že ďalšia eskalácia napätia je neprijateľná.

 

Náhorný Karabach oficiálne patrí dodnes Azerbajdžanu, väčšina obyvateľstva je však arménskej národnosti a vládu v Baku neuznáva. Vojnu v 90. rokoch, ktorá si vyžiadala desaťtisíce mŕtvych, ukončilo iba prímerie, keďže Azerbajdžan sa nároku na územie odmieta vzdať. Oblasť, ktorá je pod kontrolou arménskych jednotiek, spravuje miestna vláda. Prestrelky a sporadické boje sú v Náhornom Karabachu časté, súčasné násilie je však najhoršie za posledné roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies