Boje o damaské predmestie Východná Ghúta si vyžiadali 22 životov

NETKY.SK • 16 November 2017, 18:50 • 2 min
Boje o damaské predmestie Východná Ghúta si vyžiadali 22 životov

BEJRÚT - Za posledné tri dni bojov o jedno z predmestí sýrskej metropoly Damask prišlo o život vyše 20 civilistov. Zahynuli aj desiatky protivládnych povstalcov a vojakov sýrskej armády.

slovakia

left justify in out

V Británii sídliace Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) vo štvrtok informovalo o 22 civilistoch, ktorí zahynuli, keď vládne sily ostreľovali povstalcami ovládané damaské predmestie Východná Ghúta. O život prišlo aj 29 príslušníkov provládnych síl.

 

Zranených a padlých v týchto bojoch evidujú i na strane protivládnych povstalcov, informovala agentúra AP. Boje vo Východnej Ghúte sú najnovším prípadom porušenia prímeria uzavretého za pomoci sprostredkovateľov z Ruska, Turecka a Iránu.

 

Aktivisti zo združenia Ghouta Media Center vo štvrtok informovali o 15 zabitých civilistoch, ktorí prišli o život, keď príslušníci povstaleckej frakcie Islamské hnutie slobodných mužov Levanty (Ahrár aš-Šám) prenikli na základňu sýrskej armády v tejto oblasti a snažili sa ju dobyť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies