Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali päť obetí

NETKY.SK • 9 December 2017, 18:57 • 2 min
Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali päť obetí

KYJEV - Ozbrojené zrážky na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali päť obetí na životoch. Agentúra UNIAN v sobotu dodala, že ide o najhoršiu bilanciu bojov za posledné týždne.

slovakia

left justify in out

Štyri z obetí sú príslušníci ukrajinskej armády, informoval UNIAN. Jednu obeť hlásia aj proruskí separatisti. Ukrajinská armáda vo svojom vyhlásení konštatovala zhoršenie situácie v oblasti na východe Ukrajiny, kde vládna armáda od jari roku 2014 podniká proti proruským separatistom tzv. protiteroristickú operáciu (ATO).

 

Velenie ukrajinskej armády v sobotu uviedlo, že pri ostreľovaní zo strany proruských separatistov utrpeli zranenia aj dvaja vojaci vládnych síl. Ukrajinská armáda okrem toho obvinila separatistov z používania ťažkých zbraní, ktoré sú na základe dohody o prímerí zakázané.

 

Ozbrojený konflikt sa na východe Ukrajiny odohráva od apríla 2014, odkedy si vyžiadal už viac ako 10.000 obetí na životoch. Z vojenskej podpory tamojších proruských separatistov vláda v Kyjeve a Západ obviňujú Rusko, ktoré to však rozhodne odmieta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona