Boje na východe Ukrajiny sa v posledných dňoch opäť zintenzívnili

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:36 • 2 min
Boje na východe Ukrajiny sa v posledných dňoch opäť zintenzívnili

DONECK 13. apríla (SITA/AP) - Boje na východe Ukrajiny sa v posledných dňoch opäť zintenzívnili po mesiaci relatívneho pokoja.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorá monitoruje prímerie uzavreté koncom februára, informovala o ozbrojených stretoch v okolí mesta Doneck za použitia ťažkých zbraní vrátane tankov, delostrelectva a granátometov. Len v nedeľu zaznamenala najmenej 1166 výbuchov spôsobených najmä delostrelectvom a mínometnou streľbou severne od Donecka a v okolí tamojšieho letiska, ktoré je po bojoch zrovnané so zemou. Z centra Donecka sa ozývala paľba aj v pondelok doobeda. Ďalšie strety sa cez víkend udiali v okolí dediny Šyrokyne pri Azovskom mori, vládnym silám sa však opäť podarilo útok proruských povstalcov odraziť.

 

Ruský server Gazeta.ru s odvolaním sa na ministerstvo obrany Doneckej republiky informoval, že pri doneckom letisku prišli v nedeľu večer o život dvaja novinári. Ich automobil zasiahli šrapnely. Podľa ministerstva išlo o miestnych novinárov, pričom zodpovednosť údajne nesie ukrajinská armáda, ktorá oblasť vtedy ostreľovala. Donecká tlačová agentúra informovala, že počet zranených sa tento víkend strojnásobil v porovnaní s predchádzajúcimi týždňami, čo je dôkazom zintenzívnenia bojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies