Boje na juhu Filipín si vyžiadali životy najmenej 14 ľudí

NETKY.SK • 18 November 2016, 12:55 • 2 min
Boje na juhu Filipín si vyžiadali životy najmenej 14 ľudí

MANILA - Najmenej 14 ľudí zahynulo v prudkých bojoch filipínskych bezpečnostných síl s islamskými militantmi, ku ktorým došlo dnes v meste Patikul v juhofilipínskej provincii Sulu.

slovakia

left justify in out

Medzi mŕtvymi sú desiati bojovníci z teroristickej skupiny Džamáa abú Sajjáf, i keď filipínskym vojakom sa podarilo nájsť len tri telá, uviedol armádny hovorca Filemon Tan. Boje si vyžiadali aj životy štyroch filipínskych vojakov, pričom ďalší deviati utrpeli zranenia.

 

Ozbrojené strety v meste Patikul vypukli po tom, ako filipínske jednotky narazili na skupinu približne 150 militantov, ktorých sústredenou paľbou zahnali na ústup. Armádne delostrelectvo následne spustilo paľbu na pozície islamistov a vojaci pri ich prenasledovaní zriadili viacero kontrolných stanovíšť.

 

Džihádisti zo skupiny Džamáa abú Sajjáf, ktorú Spojené štáty a Filipíny pokladajú za teroristickú organizáciu, tento rok zavraždili dvoch kanadských rukojemníkov, ktorým odrezali hlavy. Niekoľkých ďalších rukojemníkov však prepustili po údajnom zaplatení výkupného.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies