Boje na juhu Damasku si vyžiadali desiatky mŕtvych a zranených

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 18:09 • 2 min
Boje na juhu Damasku si vyžiadali desiatky mŕtvych a zranených

BEJRÚT - Desiatky mŕtvych a zranených si vyžiadali boje medzi sýrskou armádou a militantmi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ku ktorým došlo v piatok v južných častiach sýrskej metropoly Damask.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie ľudskoprávnej organizácie SOHR. Podľa SOHR 17 ľudí vrátane siedmich detí a dvoch žien zahynulo pri útokoch sýrskeho letectva na palestínsky utečenecký tábor Jarmúk na južnom predmestí Damasku, ktoré z väčšej časti ovláda Islamský štát.

 

Sýrske štátne médiá uviedli, že dve deti zahynuli a ďalších osem ľudí utrpelo zranenia, keď militanti z IS začali z ťažkých zbraní ostreľovať damaskú štvrť Kadam na južnom okraji mesta. Podľa sýrskej štátnej tlačovej agentúry SANA vládne sily a ich spojenci prenikli hlbšie do neďalekej damaskej štvrte Hadžar Aswad, ktorú kontroluje IS. Agentúra tiež uviedla, že cieľom ofenzívy vládnych síl je "úplné vyčistenie južnej časti Damasku od teroristov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies