Boje medzi vzbúrencami si najnovšie pri Damasku vyžiadali takmer 100 mŕtvych

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 18:58 • 2 min
Boje medzi vzbúrencami si najnovšie pri Damasku vyžiadali takmer 100 mŕtvych

DAMASK - Najmenej 95 ľudí bolo zabitých v bojoch, ktoré tento týždeň prepukli medzi rivalskými vzbúreneckými skupinami neďaleko sýrskeho hlavného mesta Damask.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA o tom dnes informovala monitorovacia organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). Medzi mŕtvymi je 87 bojovníkov z radov povstalcov a osem civilistov.

 

Násilnosti vypukli v piatok na východnom okraji Damasku, v oblasti Východná Ghúta - dôležitej bašte sýrskej opozície.

 

Bojujú tam proti sebe Džajš al-islám, hlavná povstalecká skupina v danej oblasti, a Fajlak ar-rahmán, posilnená svojím na al-Káidu napojeným spojencom, skupinou Džabhat fatah aš-Šám.

 

Zmienené vzbúrenecké oddiely zvádzali medzi sebou ťažké boje aj dnes, keď každá strana posilnila svoje mužstvo, dodalo SOHR.

 

V posledných týždňoch každá z týchto skupín obviňovala tú druhú z toho, že napadla jej stúpencov. Oblasť, v ktorej tieto oddiely operujú, je obkľúčená sýrskymi vládnymi vojskami.

 

Minulý rok boli vo Východnej Ghúte v bojoch medzi povstaleckými frakciami zabité stovky vzbúrencov i civilov. V posledných mesiacoch však sýrska armáda, podporovaná Ruskom, zaznamenala v rozličných častiach vojnou poničenej Sýrie územné zisky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies