Boje medzi džihádistami v Sýrii si vyžiadali najmenej 70 životov

NETKY.SK • 14 Február 2017, 18:51 • 2 min
Boje medzi džihádistami v Sýrii si vyžiadali najmenej 70 životov

DAMASK - Najmenej 70 bojovníkov zahynulo počas uplynulých dvoch dní v bojoch medzi dvoma povstaleckými extrémistickými zoskupeniami na severozápade Sýrie.

slovakia

left justify in out

SOHR uvádza, že boje prebiehali medzi koalíciou pod velením teroristickej organizácie al-Káida s názvom Výbor pre oslobodenie Levanty a džihádistickej skupiny Džund al-Aksá. Išlo zrejme o najprudšie zrážky medzi dvoma povstaleckými skupinami za posledné roky.

 

Boje sa sústreďovali do provincií Hamá a Idlib. Výbor pre oslobodenie Levanty podľa informácií SOHR vybojoval od Džund al-Aksá dosiaľ kontrolu nad šiestimi dedinami. Obe hnutia pritom zároveň bojujú proti vládnym silám sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Agentúra AP upozornila, že táto situácia môže ohroziť aktuálne rokovania, ktorých cieľom by malo byť konečné riešenie konfliktu v Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies