Boje kresťanov na Ukrajine označil pápež za škandál

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:09 • 2 min
Boje kresťanov na Ukrajine označil pápež za škandál

VATIKÁN - Pápež František odsúdil dnes eskaláciu bojov na východnej Ukrajine a fakt, že medzi sebou bojujú kresťania, označil za "škandál", informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápež dnes v rámci pravidelnej generálnej audiencie vo Vatikáne vyzval na zosilnenie medzinárodného úsilia s cieľom priviesť Ruskom podporovaných východoukrajinských separatistov a zástupcov vlády v Kyjeve späť na rokovania o urovnaní konfliktu.

 

Podľa OSN pri nevyberavej paľbe a eskalácii bojov za posledné tri týždne na východe Ukrajiny prišlo o život najmenej 224 civilistov, čím počet obetí tohto konfliktu, ktorý prepukol vlani v apríli, stúpol na najmenej 5358. Pápež dnes označil udalosti na Ukrajine za vojnu medzi kresťanmi. 

 

"Prijali ste rovnaký krst a bojujete s kresťanmi. Zamyslite sa nad tým, je to škandál," apeloval. Vyzval veriacich, aby sa modlili za mier, lebo v čase bojov je aj modlitba proti vojne protestom.

 

Boje na východe Ukrajiny si dnes vyžiadali životy najmenej štyroch ďalších civilistov po tom, ako delostrelecký granát zasiahol jednu z nemocníc v Donecku.

 

Za posledných 24 hodín prišli o život aj dvaja vojaci vládnej armády a ďalších 18 ich bolo zranených, informoval dnes v Kyjeve hovorca ukrajinskej armády Vladyslav Selezňov. Podľa neho proruskí separatisti podnikli za rovnaký čas najmenej 80 delostreleckých a raketových útokov na pozície ukrajinskej armády a obce na východe Ukrajiny. 

 

Od uzavretia prímeria v septembri minulého roku prišlo na východe Ukrajiny o život asi 300 príslušníkov ukrajinskej armády, informovalo jej velenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies