Boje armády a sýrskych islamistov v meste Arsál pokračujú

NETKY.SK • 3 August 2014, 16:02 • 2 min
Boje armády a sýrskych islamistov v meste Arsál pokračujú

BEJRÚT - Libanonská armáda aj v nedeľu bojuje proti sýrskym islamistickým povstalcom, ktorí v sobotu obsadili policajnú stanicu v pohraničnom meste Arsál.

slovakia

left justify in out

V bojoch počas víkendu zahynulo najmenej desať libanonských vojakov, 16 ďalších pravdepodobne zajali militanti. Podľa zdravotníckych zdrojov zahynuli aj desiatky islamských bojovníkov a civilistov, presný počet však zatiaľ nie je známy. Jeden z povstalcov povedal, že policajnú stanicu obsadili v reakcii na zadržanie ich lídra Imáda Džuma. V Arsále bojujú militanti zo skupiny Islamský štát a sýrskeho frontu an-Nusra. V pohraničnom meste žijú desaťtisíce Sýrčanov, ktorý ušli pred vyše trojročným občianskym konfliktom.

 

Sýrsky občiansky konflikt trvajúci už vyše troch rokov prenikol aj do susedného Libanonu, najmä v podobe teroristických útokov a únosov. Súčasný incident je najintenzívnejším priamym stretom medzi armádou a sunnitskými povstalcami. Na bojoch proti islamistom sa zúčastňuje aj šiitske hnutie Hizballáh, táto sa správa sa však nedá nezávisle overiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies