Boj s lesným požiarom na Malorke pokračuje, zhorelo už 1600 hektárov

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 15:07 • 2 min
Boj s lesným požiarom na Malorke pokračuje, zhorelo už 1600 hektárov

PALMA DE MALLORC - Požiar vypukol v piatok v okolí Sa Coma Calenta.

slovakia

left justify in out

Stovky hasičov, príslušníkov útvarov Civilnej ochrany i armádnej špecializovanej jednotky UME pokračujú dnes na španielskom ostrove Malorka v boji s rozsiahlym lesným požiarom. Zo vzduchu im pomáhajú posádky početných hasiacich lietadiel a vrtuľníkov, informuje tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

Kvôli rozširujúcemu sa požiaru museli dnes v skorých ranných hodinách zobudiť obyvateľov dedinky Estellencs na západe ostrova a celkove asi 700 osôb, vrátane turistov, evakuovať do bezpečia.

Plamene si už v piatok vynútili evakuáciu obyvateľov dvoch tuctov domov a ekologického prázdninového tábora v oblasti.

Správy o ujmách na zdraví alebo zničených objektoch ani naďalej z postihnutého regiónu neprišli.

Požiar však medzičasom zničil 1600 hektárov borovicového lesa.

Podľa miestnych médií ide o najhoršiu udalosť svojho druhu na ostrove od 90. rokov minulého storočia. Vôbec najničivejší požiar zaznamenali na Malorke v roku 1992, keď sa na východe ostrova stalo obeťou plameňov 1960 hektárov zalesneného územia.

Aktuálny požiar vypukol v piatok v okolí Sa Coma Calenta. Nie je vylúčené, že ho zapríčinil muž, ktorého po niekoľkohodinovom výsluchu napokon predbežne prepustili na slobodu. Práve on totiž v lese založil oheň a mohol tak zaviniť požiar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies