Boj s korupciou pokračuje na vysokých postoch v justícii

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 18:39 • 2 min
Boj s korupciou pokračuje na vysokých postoch v justícii

SOFIA - Obvineniu z korupcie čelia dvaja vysokopostavení predstavitelia bulharskej justície.

slovakia

left justify in out

Ide o šéfa odvolacieho súdu v Sofii generála Veselina Pengesova a šéfa vojenského odvolacieho súdu plukovníka Petara Petkova, informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na bulharské médiá.
     

Podľa dnešného vydania denníka Sega by čoskoro mala čeliť obvineniu aj Maria Divizievová, šéfka kabinetu premiéra Plamena Orešarského.
     

Tieto tri osoby čelia podozreniu z trestných činov sprenevery finančných prostriedkov Európskej únie a falšovania dokumentov.
     

Obaja sudcovia mali ešte v čase pôsobenia na čele Vojenského odvolacieho súdu v rokoch 2008-2009 pripustiť rozsiahle zneužitie programu EÚ na zvýšenie administratívnych kapacít. S maskovaním tejto kauzy, týkajúcej sa verejnej súťaže na softvérový projekt pre vojenský súd, im mala pomáhať Divizievová, ktorá v tom čase pôsobila ako námestníčka ministra pre verejnú správu a bola zodpovedná za daný program.
     

Niekdajší minister verejnej správy a Divizievovej vtedajší nadriadený Nikolaj Vasiliev sa dnes pre televíziu bTV vyjadril, že obvinenie vníma ako súčasť začínajúcej kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu.
     

Obaja sudcovia sa takisto označili za nevinných a samotný prípad, v ktorom došlo k ich obvineniu po piatich rokoch vyšetrovania, vnímajú ako prostriedok ako ich odradiť od kandidatúry na ich pozície pre ďalšie volebné obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies