Boj s koronavírusom sa v Nitre zlepšil, čísla nakazených oproti minulému týždňu výrazne klesli

NETKY.SK • 17 Január 2021, 9:26 • 2 min
Boj s koronavírusom sa v Nitre zlepšil, čísla nakazených oproti minulému týždňu výrazne klesli

NITRA - V Nitre v piatok 15. januára a v sobotu 16. januára otestovali na ochorenie COVID-19 26 466 ľudí. Z nich malo 262 pozitívny výsledok, čo je pozitivita približne jedno percento. O výsledkoch testovania informoval primátor Marek Hattas (Za ľudí).

slovakia

left justify in out

Odberné miesta sa zatvárajú o 16:30

V druhom kole sa prišlo v meste pod Zoborom otestovať o niečo viac ľudí než týždeň predtým, počet pozitívnych prípadov je však výrazne menší. Testovanie v meste pokračuje aj dnes až do 17:00, pričom posledný odber bude vykonaný o 16:30. K dispozícii je 42 odberných miest.

 

img

 

Pomocná aplikácia 
V sobotu 16. januára boli podľa Hattasa na odberných miestach minimálne čakacie doby, administráciu aj čakanie na výsledok urýchlila aplikácia TrustOne, ktorá bola nasadená vo väčšine odberných miest. Testuje sa aj vo Vrábloch a všetkých obciach okresu Nitra.

 

img

 

Výsledok negatívneho testu platí len týždeň  
V okrese Nitra platí od pondelka 11. januára prísnejší lockdown. Do práce, do prírody alebo na výdajné miesta internetových obchodov je možné ísť len s negatívnym výsledkom PCR alebo antigénového testu, ktorý nesmie byť starší ako sedem dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona