Boj proti výstavbe rodinných domov

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 15:42 • 2 min
Boj proti výstavbe rodinných domov

TRENČÍN – Novodubničanom sa nepozdáva projekt výstavby asi 200 rodinných domov v lokalite Vavrová, 5. mája spustili proti nej petíciu. Obávajú sa, že prídu o jednu z obľúbených rekreačných zón. Za projektom stojí známy podnikateľ a spoluzakladateľ Smeru Bohumil Hanzel.

slovakia

left justify in out

„Momentálne sa snažíme zobudiť obyvateľov, aby sa o to zaujímali a aby sa snažili poslancov primať k tomu, aby rozmýšľali nad tým, čo schvália,“ povedala členka petičného výboru Jana Šošovičková. Petíciou chcú nespokojní Novodubničania dosiahnuť zmenu územného plánu tak, aby lokalita slúžila výhradne na rekreáciu a oddych.

O samotnom projekte majú podľa Šošovičkovej málo informácií. „Keď sa ide stavať 200 domov očakávam, že mi niekto ukáže presný plán, že presne budeme vedieť koľko domov, aké pozemky, aké sú tam iné obmedzenia a potom sa môžeme o niečom baviť. Ale nie, že predávajú sa pozemky a ešte stále nevieme, čo tam bude,“ povedala. Presný termín ukončenia petície ešte nie je jasný, doteraz ju podpísalo asi 200 

Primátor mesta Peter Marušinec argumentuje, že obyvatelia sa začali aktivizovať neskoro. Informácií bolo podľa neho dostatok. „Neviem, prečo prejavili nesúhlas s touto obytnou zónou až v tomto štádiu, pretože územný plán mesta sa pripravoval tri roky. Trikrát bolo verejné prerokovanie územného plánu mesta, na ktorom sa zúčastnilo mnoho obyvateľov a pripadá mi to tak, ako keby sa až teraz niektorí ľudia zobudili,“ povedal. Keby mala nastať ďalšia zmena územného plánu, vnímal by to ako nehospodárne nakladanie s finančnými prostriedkami mesta. 

Pozemky sú v rukách spoločnosti Realitka 4you, za ktorou stojí Bohumil Hanzel. Ten hovorí, že pri takomto veľkom projekte je prirodzené, že sa objavia aj negatívne ohlasy. S výstavbou inžinierskych sietí vo vilovej štvrti by mali začať ešte na jeseň tohto roka, celý projekt by mal byť hotový do piatich rokov. „Podľa mojich výpočtov by celá táto investícia mala ísť do výšky 40 mil., možno 50 mil. eur. Pravdepodobne by tam na päť rokov bolo zamestnaných viac ako 200 ľudí zo stavebníctva a podľa mojich prepočtov by to na daniach a odvodoch štátu malo vyprodukovať okolo 17 mil. eur. Myslím, že robím normálny verejnoprospešný projekt a snažím sa dať bývanie také, aké je zvykom vonku, pre zhruba 200 rodín, ktoré budú žiť v symbióze s prírodou,“ predstavil Hanzel svoje plány.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies