Boj o život so šťastným koncom! Náročná operácia JOZEFA OKLAMČÁKA bola koordinovaná priamo z MNÍCHOVA

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 16:17 • 2 min
Boj o život so šťastným koncom! Náročná operácia JOZEFA OKLAMČÁKA bola koordinovaná priamo z MNÍCHOVA

BRATISLAVA - Po operácii hlavy sa krasológ Jozef Oklamčák zotavuje v domácom prostredí. Nechýbalo však veľa a mohlo dôjsť k najhoršiemu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aj keď je zakladateľ, spoluorganizátor súťaže Miss Slovensko a tiež prezident ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA JOZEF OKLAMČÁK z najhoršieho vonku a zotavuje sa v pohodlí domova pri svojich najbližších, na chvíle, ktoré doslova ohrozovali jeho život, určite nikdy nezabudne.

 

Potom, čo sa v médiách prevalilo, že odborník na ženskú krásu strávil takmer dva týždne na nemocničnom lôžku v Univerzitnej nemocnici na Mickiewiczovej ulici v Bratislave, ostala široká verejnosť v poriadnom šoku! Predsa len bolo o Jozefovi známe, že hoci má medzi lekármi množstvo kamarátov, ich služby až do nedávna vôbec nepotreboval. Pred necelým mesiacom však došlo k najhoršiemu a odborník na krásu žien sa ocitol na nemocničnom lôžku. „Citíl som malátnosť a také čudné stavy, preto som bol v nemocnici na pozorovaní,“ prezradil pre netky.sk  Oklamčák.

 

Aj keď to vyzeralo tak, že sa známy LEV pod dohľadom primára Juraja ŠTOFKA zo zdravotných problémov po sérii vyšetrení dostal, opak bol žiaľ pravdou. „Odišiel som z nemocnice a o štyri dni na Sviatok sv. Cyrila a sv. Metoda sa mi priťažilo, odrazu mi odchádzala ľavá ruka aj noha a nevedel som chodiť,“ opísal nepredstaviteľné chvíle hrôzy znalec ženskej krásy. „Išiel som okmažite do nemocnice na Mickiewiczovu, kde mi urobili CT a zistili, že malinký hematóm, ktorý mi objavili ešte počas prvého pobytu v ich zariadení na CT hlavy a ktorému neprikladali žiadnu vážnosť sa rozlial a začal mi tlačiť na mozog. Okamžite ma preto mali previezť na neurochirurgiu na Kramáre,“ ozrejmil Oklamčák, ktorý v danom momente vôbec netušil, že situácia sa zvŕtne na boj o život, pri ktorom rozhodnú minúty.

 

Okamžitý prevoz sanitkou, ktorá mala prominentného pacienta presunúť z jednej nemocnice do druhej, sa totiž nekonal. V kritickom stave na ňu Jozef za prítomnosti manželky Anky bol nútený čakať hodinu, a to aj napriek tomu, že samotný prevoz vybavoval primár neurológie Juraj Štofko. Rozčarovaný Oklamčák nad touto situáciou aj s odstupom času iba neveriacky krúti hlavou. „Veď som mohol zomrieť! Bol som v hroznom stave, lebo nával krvi bol čoraz silnejší. Ak by ten prevoz netrval tak dlho, operácia už mohla dávno začať. Neskôr mi aj lekári potvrdili, že ak by sa môj prevoz ešte o niečo predĺžil, ktovie, ako by to celé dopadlo. Toto je to naše zdravotníctvo...“ smutne konštatuje Jozef Oklamčák.

 

O jednej v noci sa tak po dlhých peripetiách konečne ocitol na operačnom stole. Z hlavy mu lekári museli vysať krv. „Zákrok sa prevádzal pri mojom plnom vedomí,“ povedal nám zakladateľ súťaží krásy s dôvetkom: „Chvíle počas operácie mi spríjemňovala kapela Pink Floyd a okrem iných aj moja najobľúbenejšia ich skladba Wish You Were Here, ktorá mala prehlušiť zvuk vŕtačky.“ Náročná operácia sa uskutočnila pod vedením primára neurochirurgie Róberta Illéša, ktorý bol v tom čase síce na dovolenke, no celý zákrok koordinoval priamo z Mníchova. Jozef bol zverený do rúk šikovného ukrajinského chirurga Alexandra Lysaka a našťastie, všetko dopadlo na výbornú. 

 

„Chcem sa úrimne a zo srdca poďakovať všetkým, ktorí pri mne v týchto chvíľach stáli. Aj teraz platí, v núdzi a chorobe poznáš skutočných priateľov. Povzbudivých sms, e-mailov, či facebookových správ mi totiž prišlo nespočetné množstvo. Vzhľadom na to, že som mal v posledných dňoch vypnutý mobil a nestihol som možno všetkým zareagovať, veľmi pekne ďakujem! Zároveň chcem poďakovať primárovi neurológie na Mickiewiczovej Jurajovi Štofkovi, primárovi neurochirurgie na Kramároch Róbertovi Illéšovi a ukrajinskému chirurgovi Alexandrovi Lysakovi, ale aj prof. Jurajovi Šteňovi a jeho synovi Andrejovi Šteňovi prednostovi neurochirurgie a tiež ošetrujúcim lekárom Martinovi Novotnému, Jánovi Kozákovi za ich morálnu podporu a všetkým krásnym a príjemným zdravotným sestričkám na Kramároch za ich starostlivosť" povedal úprimne Jozef Oklamčák. 


V ťažkých chvíľach mu však vyjadrili podporu aj jeho missky, mnoho známych osobnosti kultúrneho, športového a spoločenského života, mnoho významných podnikateľov, medzi nimi aj spolumajiteľ PENTY Jaroslav HAŠČÁK, či členovia ČESKOSLOVENSKÉHO LEVA. Niekoľkokrát počas pobytu v nemocnici, okrem iných, ho navštívila moderátorka Erika JUDÍNYOVÁ, moderátor a herec Štefan SKRÚCANÝ, terapeutka Zora KONDÉ, speváčka Marcela LAIFEROVÁ, herečka Silvia ŠUVADOVÁ, hokejová legenda Jozef GOLONKA, či prof. Viliam FISCHER a prof. Pavel TRAUBNER.
 

 

Oklamčákov zdravotný stav je v poriadku. Minulý týždeň bol prepustený do domácej liečby. „Cítim sa fajn. Celý svoj život beriem optimisticky a hoci mi nebolo všetko jedno, som veľmi šťastný, že nepríjemné udalosti mali napokon šťastný koniec. Teraz mám v plátne sa šetriť a veľa oddychovať,“ dodal na záver.

 

Na spríjemnenie čítania tohto materiálu si popočúvajte skladby skupiny PINK FLOYD, ktoré mali prehlušiť zvuk vŕtačky, pri operácii JOZEFA OKLAMČÁKA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies