Boj o veľkú investíciu IBM prehrávame

NETKY.SK • 2 August 2011, 09:51 • 2 min
Boj o veľkú investíciu IBM prehrávame

Boj o veľkú investíciu IBM prehrávame

slovakia

left justify in out

img

Vidina troch tisícok nových pracovných miest sa pre Slovákov s najväčšou pravdepodobnosťou rozplynula. Presne toľko ľudí mal totiž zamestnať v Košiciach americký IT gigant – spoločnosť IBM. Informovali o tom dnes Hospodárske noviny (HN).
      "Spoločnosť prestala začiatkom leta rokovať nielen s nami, ale aj so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO)," potvrdil HN dobre informovaný zdroj z amerického veľvyslanectva, ktorý si neželal byť menovaný s tým, že investícia už zrejme ostane len snom.
      To, že IBM prestala komunikovať, nám nevyvrátila ani samotná štátna agentúra SARIO. "Spoločnosť IBM nás zatiaľ neinformovala o jej konečnom rozhodnutí," reagoval stručne Richard Dírer, konzultant pre komunikáciu a PR agentúry. O investícii sa malo rozhodnúť do konca marca 2011. Tento termín pre HN začiatkom roka potvrdil aj šéf slovenského IBM Branislav Šebo. Dnes túto tému už komentovať nechcel.
      Dnes sú v hre dve možnosti – buď Američania investíciu zastavili, alebo sa rozhodli pre inú európsku krajinu. "Neoficiálne informácie sú, že ju získali Poliaci," reagoval pre HN vysokopostavený zdroj zo SARIO, ktorý si neželal byť menovaný. Pokiaľ by sa tak stalo, Poliaci by v krátkom čase získali už druhú miliónovú investíciu IBM. V novembri 2010 poľský denník Rzeczpospolita informoval, že spoločnosť na východe krajiny zamestná 3000 programátorov. Podľa zistení HN však nejde o totožné investície.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies