Boj o kreslo britského premiéra pokračuje, rozhodne sa medzi Johnsonom a Huntom

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 07:22 • 2 min
Boj o kreslo britského premiéra pokračuje, rozhodne sa medzi Johnsonom a Huntom

LONDÝN - Bývalý britský minister zahraničných vecí Boris Johnson a Jeremy Hunt, ktorý je jeho súčasný následník na danom poste sa soločne dostali do finále v hlasovaní o nového lídra konzervatívcov a zároveň britského premiéra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Finalisti do posledného kola volieb sa vybrali v rámci série hlasovaní parlamentu, počas ktorých mal Johnson oproti ostatným kandidátom výrazný náskok. Johnson mal v poslednej voľbe 160 z 313 hlasov konzervatívnych poslancov a je silným favoritom voľby, Hunt získal 77 hlasov.
 

img

 

Do voľby, z ktorej následne nový britský premiér vzíde sa už zapoja všetci príslušníci Konzervatívnej strany, nie len tí, ktorí sedia v parlament. Naprieč Veľkou Britániou by teda malo hlasovať viac ako 160-tisíc poslancov. Tí do konca júla definitívne rozhodnú o novom šéfovi konzervatívcov.

 

img

 

Počas obdobia, ktoré do záverečného hlasovania ostáva, budú obaja kandidáti cestovať po krajine a stretávať sa členmi Konzervatívnej strany. Snahou každého z nich bude presvedčiť ich práve o svojich kvalitách.

 

Do času zvolenia nového premiéra ostáva vo svojom poste stále Theresa Mayová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies