Bohu nie je ľahostajná ani jedna jediná slza

NETKY.SK • 22 Február 2021, 07:38 • 2 min
Bohu nie je ľahostajná ani jedna jediná slza

Zrejme neexistuje človek, ktorému by neznepríjemnila bolesť aspoň maličkú časť života.

slovakia

left justify in out

Nie, nemám na mysli utrpenie spôsobené fyzickou chorobou, hoci ani to nie je nepochybne príjemné, a ak trvá pridlho, znižuje kvalitu vymeraného času.

Reč je o bolesti, ktorá vychádza z duše a ktorej prejavom sú slzy, smutný alebo aj žiadny úsmev a nechuť posúvať sa vpred.

 

Hojí sa ťažko
Človek by si vedel vymyslieť všelijaké kritériá, na základe ktorých by určoval, čia ťažoba je väčšia a čí srdcabôľ je neznesiteľnejší. Pravdou však je, že boľavá duša sa hojí ťažko a to bez ohľadu na to, či ju zapríčinila maličkosť alebo problém veľký ako hora.
Stačí jedna zrada a srdce krváca.
Jedno klamstvo a oklamaný pociťuje osamelosť.
V takom období je najlepší liek vedieť, že niekomu to nie je ľahostajné.

 

img


Vdova
Kedysi žila istá vdova. Už ani tak to nemala ľahké, veď jej chýbal manžel a určite nebola ani najbohatšia. Ostatní k nej prechovávali súcit, ale ten ju v noci nezahrial, ani jej neposkytol útechu vtedy, keď ju najviac potrebovala.
Ako keby toho beztak nemala dosť, priplietla sa aj najväčšia tragédia, akú rodič môže zažiť. Zomrel jej syn, jej jediné dieťa.
Dá sa s niečím takým vyrovnať?

 

img


Plač
Vdova teda šla chlapca pochovať, kráčala v sprievode a hlasno plakala. Nič nezveličovala, jej žiaľ bol naozaj veľký a neprehliadnuteľný.


Prechádzal tadiaľ aj Ježiš a všimol si ju. Nech mal namierené kamkoľvek, zastavil sa a pozoroval. Vdova o ňom určite počula, ale v smútení si ho vôbec nevšímala. O nič nežiadala, nič nechcela. Nemodlila sa a ani nijako inak sa neprela s osudom. Smrť vnímala ako niečo konečné, čo sa nedá zvrátiť.

 

img


Ježiš bez vyzvania podišiel bližšie a urobil niečo, čo nikto neočakával. Sprievod prinútil zastaviť sa a dotkol sa mŕtveho tela. Trúchliacej matke povedal, aby neplakala a učinil nevídaný zázrak. Chlapec ožil, postavil sa a mohol chodiť. Žena nemusela viac roniť slzy, jej syn sa k nej vrátil živý a zdravý.


Čím si vdova získala Ježišovu priazeň? Ničím. Jednoducho len plakala, mala zlomené srdce a jemu to nebolo ľahostajné.
Rovnaký postoj má ku každému, neprehliadne ani jednu jedinú slzu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies